¿Qué come el OSO PANDA? 🐼 ¡Todo sobre la ALIMENTACIÓN del oso panda!

Giant pandas eat almost exclusively bamboo, consuming up to 40 pounds daily despite having a carnivore's digestive system. They spend 12 to 16 hours a day eating to get enough nutrients from the low-calorie plant.
The panda bear, or giant panda, scientifically known as Ailurophota melaniluka, is a large mammal that lives in the mountainous areas of China and Tibet. During the summer, it ascends to the highest territories of up to 3,000 meters in altitude, and in winter it descends in search of warmth. According to the IUCN Red List, this species is in a state of vulnerable status and There are between 5,000 and 1,000 mature individuals in the wild. Do you want to know what it eats? If it only feeds on bamboo, stay with us. The panda bear is an omnivorous animal. This means that it consumes food of animal or plant origin. Although, as we will see, most of the panda bear's diet is based on plant based foods. It can weigh approximately 130kg, although the average weight ranges between 100 and 115. In order to meet the energy needs of such a robust organism, the panda bear can spend between 10 and 12 hours a day feeding. In addition, their appetite is practically insatiable. The panda bear bases 99% of its diet on bamboo, and in order for this food to cover all its needs, the panda bear must consume approximately 12.5 kg of bamboo per day. Although in fact it can ingest up to 40 kg of which it will expel approximately 23 in the form of feces. Since the bear's digestive system is not fully prepared to assimilate the cellulose molecules that make up bamboo. Wait a minute. Are you enjoying the video? If so, before continuing, subscribe to our channel to stay up to date with everything we share. As we mentioned earlier, the most basic and essential food in their diet is bamboo. And in their mountainous, stable and humid habitat, more than 200 species of bamboo can be found. Although it is estimated that the panda bear only feeds on 30 species to cover the energy intake it needs. Although it is mostly herbivorous, it may include some animal foods in its diet, such as eggs, insects and rodents. The panda bear has very strong teeth and jaws which allow it to crush bamboo trunks and extract its pulp. In addition, it has a sixth finger that is actually an adaptation of the wrist bone. Thanks to this, it is even easier for them to obtain their food. These same physical structures are what allow them to hunt when necessary to obtain the remaining 1% of their diet, which consists of nutrients of animal origin. Due to their large appetite, lack of hibernation, and the fact that they are not prepared to obtain all the nutrients from bamboo, panda bears can spend up to 14 hours a day eating something that is especially easy for them. Since they have the peculiarity of being able to eat while sitting down. The rest of the time they spend sleeping and once they wake up again, they begin searching for food to satisfy their appetite. This process is always carried out alone since the bear is an animal that is only accompanied by its own species during the breeding season. Now you know what the panda bear eats, interesting facts about its diet, habitat and lifestyle. If you like the video, give it a like and leave us a comment with your requests or anything else you want to share with us and the members of our community. Until next time, experts.
More from Javier

Cuando nadie reconoce tu dolor por la pérdida de una mascota: así es el duelo desautorizado 💔

¿Tu perro hace suficiente ejercicio? Mantenerlo activo es clave para que viva mejor 🐶💪

GATIFICANDO UNA PARED PARA MI GATO 😻🧗♂️ Ideas para aprovechar el espacio vertical en casas pequeñas

Por qué duele tanto perder a un perro o un gato: el vínculo que explica nuestro duelo 💔🐾






